Plasa Fastening AB - EEN Jönköping

Plasa Fastening AB

Datum:6 oktober, 2016 Kategori:

Plasa Fastening är fäst vid tysk samarbetspartner

Björn Söderholm på Plasa Fastening AB vet hur man får ett mässbesök att leda till framtida affärer, och han vet hur man drar nytta av Enterprise Europe Networks nätverk för att nå dit.

Mullsjöföretaget Plasa Fastening AB har mer än 30 års erfarenhet av utveckling, tillverkning och konstruktion av fästelement och häftpistoler. Deras produkter används av allt från sågverk till båt- och kanotbyggare. För att hålla sig uppdaterad kring vad som händer i branschen besöker företagets delägare Björn Söderholm den internationella mässan ”Eisenwarenmesse” i Köln vartannat år.

-Den här mässan är ett utmärkt tillfälle att träffa både nya och befintliga affärskontakter,  säger Björn Söderholm, delägare i Plasa Fastening AB. -Vi har tidigare tagit hjälp av Enterprise Europe Networks (EEN) nätverk för att proaktivt söka upp företag som ska besöka eller ställa ut på mässan, fortsätter Björn.

Inför årets mässa hade Björn identifierat ett tyskt marknadsledande företag inom fästteknik som han ville komma i kontakt med och frågade därför EEN om de kunde hjälpa till. Självklart kunde det tyska EEN-kontoret i Kiel snabbt hitta rätt kontaktperson på företaget som förmedlades vidare till Björn. Vilket sen resulterade i ett lyckat möte på mässan.

– Att redan innan en mässa ha kommit i kontakt med potentiella affärspartners är mycket värt och gör att mässbesöket blir mer effektiv, säger Björn.

De båda företagen såg flera möjligheter till samarbete. Det tyska företaget såg en möjlighet att distribuera Plasa Fastenings häftklammer, medan Plasa Fastening var intresserade av en av det tyska företagets pneumatiska häftpistoler. Detta eftersom den passar en typ av häftklammer i plast som Plasa Fastening tillverkar. Mötet mellan de båda företagen resulterade därmed i ett klart win-winförhållande för båda parter.

Man måste både ge och ta i ett affärssamarbete och i det här fallet underlättade det verkligen att vi hade ett ömsesidigt intresse för varandras produkter – Björn Söderholm, delägare i Plasa Fastening AB.