Lilla Frö - EEN Jönköping

Lilla Frö

Gotländsk design till lekfulla barn

När Sara Sjögren startade sitt företag Lilla Frö kom hon i kontakt med Enterprise Europe Network (EEN) som hjälpte henne att få kontakt med en textiltillverkare i Baltikum.

Idén att flytta hem till Gotland och starta eget kom när Saras lilla dotter föddes. Eftersom hon är utbildad textildesigner ville hon fokusera sin affärsidé på fina, lekfulla och hållbara inredningsprodukter för barn.

De första produkterna som Sara kunde erbjuda i sin webbshop blev lekfulla posters och barnstolar, lokalt tillverkade på Gotland. Men hon ville även kunna erbjuda det egendesignade bäddsetet för de minsta. Trots många duktiga hantverkare på Gotland ville Sara utforska vilka möjligheter som fanns att hitta samarbetspartners i Baltikum som kunde tillverka sängkläderna då det finns många duktiga textiltillverkare där.

Almi Gotland tipsade Sara om att kontakta EEN för att få förslag på passande tillverkare, och de skickade snabbt ut en förfrågan till sina kollegor i Baltikum.

 

– Det dröjde inte länge innan de första tillverkarna visade intresse för att tillverka mina sängkläder, och sen fortsatte det bara att ramla in förslag på tillverkare som förmedlades via EEN, berättar Sara.

– Det var inte lätt att etablera kontakt med alla som visade intresse men till sist hittade jag en textiltillverkare som kändes rätt, fortsätter hon.

 

Ett företag i Litauen visade sig kunna tillverka sängkläderna som Sara designat. Fördelen med denna tillverkare är att de använder den skonsammare digitaltrycktekniken som är bättre för miljön då mindre vatten används. Den slutgiltiga produkten blev tre bäddset i olika mönster i fin, glansig bomullssatäng. De finns nu till försäljning i Lilla Frös webbshop som du hittar här.

Tack vare EEN fick jag kontakt med en textiltillverkare i Litauen, vilket ledde till att jag kunde utöka sortimentet i min webbshop.

– Sara Sjögren, ägare, Lilla Frö