Bergo Flooring - EEN Jönköping

Bergo Flooring

Datum:16 november, 2015 Kategori:

Affärsutvecklingscheckar hjälper Bergo Flooring att fördubbla omsättningen

För oss var det naturligt att ta hjälp av Enterprise Europe Network (EEN) inför vår etablering i Polen. Att vi dessutom blev tipsade om affärsutvecklingscheckar var en klar bonus, säger Eric Anderzon, VD Bergo Flooring. 

Bergo Flooring utvecklar funktionsanpassade golv för olika ändamål. Bergoplattan har sedan den blygsamma starten 1972 utvecklats till ett välkänt varumärke och man är nu en världsledande aktör inom multifunktionella golvlösningar till varierande miljöer. Över 70 {643684fa2f994dfc06913daf795252334580fce8f5458c2fae78ced26ddb7111} av försäljningen exporteras till olika delar av världen.

Bergo Flooring räds inte tuffa utmaningar och har under det senaste året jobbat under devisen ”dubbelt upp”. Företaget ska dubbla sin omsättning under 2016 och jobbar ständigt med att etablera sig på nya marknader.

Under 2014 ansökte Bergo Flooring om tillväxtverkets affärsutvecklingscheckar för att kunna nå och etablera sig på den polska marknaden. Med hjälp av checkarna köpte de tjänster för att kartlägga olika butikskedjor, undersöka försäljningskanaler till kommunala verksamheter samt ta reda på möjligheten att starta upp ett företag i polen. Marknadsorienteringen i Polen resulterade i att Bergo Flooring i dagsläget har startat ett samarbete med ett av Polens största byggvaruhus.

EEN gav också Bergo Flooring tips och kontakter inför uppstarten av sitt dotterbolag i Warszawa och de fick svar på flera praktiska frågor kring hur man bildar bolag i Polen.

Är du intresserad av att söka affärsutvecklingscheck till din internationella satsning? Klicka här för mer info!

För oss var det naturligt att ta hjälp av Enterprise Europe Network (EEN) inför vår etablering i Polen. Att vi dessutom blev tipsade om affärsutvecklingscheckar var en klar bonus -säger Eric Anderzon, VD Bergo Flooring.