Axelent Wire Tray - EEN Jönköping

Axelent Wire Tray

Datum:22 januari, 2015 Kategori:

Axelent checkar in i Brasilien

I kontakterna med Enterprise Europe Network blev Axelent Wire Tray tipsad om att söka Tillväxtverkets internationaliseringscheckar för sin satsning i Brasilien.

Axelent Wire Tray utvecklar, tillverkar och säljer ett kabelförläggningssystem baserat på trådstegar med beslag uppfästningar och tillbehör under varumärket X-Tray®. Huvudkontoret ligger i Hillerstorp, Sverige. Här sker också all produktutveckling, produktion, lagerhållning och förpackning. I dagsläget är företaget i huvudsak etablerat på den europeiska marknaden, men den snabbt växande tillverkningsindustrin i Sydamerika har gjort denna kontinent högintressant.

För att undvika vissa fallgropar och lyckas med satsningen i Sydamerika har man insett att en lokal närvaro är viktig. Därför har det nu startas upp ett säljkontor i Sao Paulo i Brasilien. En bolagsbildning i Brasilien är komplicerad och internationaliseringscheckarna har delvis finansierat flertalet nödvändiga externa resurser som advokater, översättare, marknadskonsulter etc.

-Fantastiskt att få möjlighet till ekonomiskt stöd för den här typen av internationella etableringar

Mats Hilding, VD Axelent AB