East of Berg - EEN Jönköping

East of Berg

Datum:15 februari, 2016 Kategori:

När ”Made in China” andas genuin design och kvalitet

I vilket land finns de bästa klädtillverkarna? Det var den första frågan Enterprise Europe Network (EEN) fick av designföretaget East of Berg när de skulle börja producera skjortor.

 

Att skapa genuin design som andas kvalitet, detaljrikedom och personligt uttryck. Det var tanken när Christopher Berggren startade designföretaget East of Berg. Målet var att producera äkta, personliga skjortor som passar såväl vardag och jobb som fest.

Inspirationen, kreativiteten och designen fanns där. Men den stora frågan var av vem och var skjortorna skulle tillverkas. Christoffer vände sig därför till EEN för att få råd om hur han skulle hitta en tillverkare som kunde erbjuda bra kvalité till ett bra pris.

– EEN hjälpte mig att skriva ihop en förfrågan där vi specificerade hur skjortorna skulle tillverkas. De gav mig även råd om i vilka länder jag skulle söka, förklarar Christoffer

Inledningsvis fokuserade man på utvalda länder i Europa, men bestämde sig sedan för att även vända blicken mot Kina. Detta var en satsning som visade sig vara helt rätt. Det var nämligen där den kinesiska EEN-kontakten hittade en tillverkare som erbjöd sig att sy upp skjortorna helt enligt Christoffers Berggrens design och krav.

– Att förhandla med en Kinesisk tillverkare var inte helt lätt och det blev många turer fram och tillbaka där vi diskuterade allt från tyger och färger till knappar, säger Christopher.

Även frågor kring frakt och försäkringskostnader uppkom, något som EEN kunde ge rådgivning om. Resultatet blev slutligen en uppsättning oxfordskjortor i olika färger under märket East of Berg. De finns nu till försäljning i East of Bergs webbshop som du hittar här

EEN hjälpte mig att skriva ihop en förfrågan där vi specificerade hur skjortorna skulle tillverkas. De gav mig även råd om i vilka länder jag skulle söka – Christopher Berggren, East of Berg