Annika Gustavsson Jewellery - EEN Jönköping

Annika Gustavsson Jewellery

Datum:16 januari, 2015 Kategori:

Från en ö till en annan

Annika Gustavsson och Annica Wiman var två av tjugotvå gotländska företagare som reste till London för att lära sig mer om hur man etablerar sitt företag på den brittiska marknaden.

Resan arrangerades av Almi Gotland inom projektet ”Sälj så mycket bättre” med syftet att se möjligheter och att hitta nya marknader utanför Sverige. Almi kontaktade Enterprise Europe Network för att få hjälp med att hitta intressanta besök att göra i London under en av dagarna. Tack vare Enterprise Europe Networks kontor i London kunde man snabbt boka in ett besök på företaget Goodwille som har hjälpt över femhundra företag att framgångsrikt lansera sin verksamhet i Storbritannien.

Den gotländska guldsmeden och smyckestillverkaren Annika Gustavsson utsågs i början av 2014 till en av Sveriges ”Young Designers”. På sikt vill hon lansera sina produkter utanför Norden och resan till London gav både inspiration, bra föreläsningar och värdefulla kontakter som kan användas framöver. Resan till London var otroligt inspirerande och jag insåg att tröskeln för att lyckas internationellt kanske inte är så hög som man kan tro.       – VD Annika Gustavsson Jewellery

Företaget GOTFire AB som under resan representerades av Annica Wiman utvecklar och säljer värmesystem, främst i form av biobrännare. Varumärket GOTFire skapades 2007 för att profilera företagets produkter på en internationell marknad. Även om vi redan jobbar en del internationellt så gav resan till London en hel del användbara tips, råd och kontakter. – Annica Wiman, GOTFire AB

-Resan till London var otroligt inspirerande och jag insåg att tröskeln för att lyckas internationellt kanske inte är så hög som man kan tro.

VD Annika Gustavsson Jewellery