Imse Vimse - EEN Jönköping

Imse Vimse

Datum:22 januari, 2015 Kategori:

Imse Vimse etablerar affärssamarbeten med turkisk leverantör

Det gotländska företaget ImseVimse AB, som utvecklar och säljer miljövänliga, hälsosamma och prisvärda textilprodukter för kvinnor och barn, har lång erfarenhet av internationella affärer.

Ända sedan starten har  ImseVimse format sina produkter med omtanke om miljö och människor. Målet är att bli det mest miljövänliga företaget i branschen. Sortimentet och designen utvecklas kontinuerligt. De förfinar, testar och utvecklar sina produkter för att passa dagens barnfamiljer.De utvecklar och söker högkvalitativa råmaterial i hela världen. Av miljöskäl har de valt att främst jobba med bomull som är ekologisk odlad, allt för att kunna erbjuda rena produkter till kunderna.

De senaste åren har ImseVimse expanderat kraftigt och säljer till distributörer och kunder i ett 50-tal länder. När företaget kontaktade Enterprise Europe Network var man intresserad av att vidareutveckla affärskontakterna i Turkiet. Via Enterprise Europe Network kunde delar av affärsresan till Turkiet finansieras av EU-stöd från Leonardo da Vinci.

-För ett mindre företag är det otroligt värdefullt att kunna ta del av den här typen av EU-stöd för att kunna besöka nya marknader. För vår del blev det ett uppskattat bidrag till en resa som var viktig för verksamhetens utveckling.

Marie Walleberg, VD ImseVimse AB