Grenna Glass - EEN Jönköping

Grenna Glass

Datum:22 april, 2015 Kategori:

Italiensk inspiration till Småländsk glassbar

Anders och Susanne från Grenna Glass besökte världens största glassmässa i Italien. Med hjälp av Enterprise Europe Network (EEN) gjorde de även studiebesök hos äkta italienska gelaterior.

2010 öppnade Anders och Susanne Grenna Glass i centrala Gränna där de serverar egentillverkad glass i flera olika smaker och variationer.

– Vi experimenterar ständigt med nya smaker i vår glassfabrik. Vissa smaker lämnar aldrig köket, vissa får vara med några veckor och några få smaker hamnar faktiskt på den permenenta menyn, berättar Anders.

Trots sin uppfinningsförmåga i glassfabriken behövde de hitta nya vägar till inspiration och kreativitet. De bestämde sig för att ta sikte på världens största glassmässa, nämligen SIGEP i Rimini, Italien.

Under en av Grenna Glass glassprovningar kom EEN i kontakt med Anders och Susanne och erbjöd dem genast hjälp med att sätta ihop en intressant resa till glassens hemland – Italien. Via EENs kollegor i italien fick de bra tips på glasstillverkare att besöka under mässan samt ett program med studiebesök utanför mässan.

På plats i Italien mötte EENs lokala representant Paola upp Anders och Susann för att guida dem under två dagar, både på mässan och utanför då hon hade arrangerat studiebesök hos olika gelaterior i närområdet.

Under dagarna i Italien fick de prova glass i mängder med olika smaker, vilket gav dem en hel del inspiration och nya smakidéer att ta med sig hem till sin glassbar i Gränna. Dessutom fick de flera användbara tips och förslag på glasstillverkningstekniker.

– Tack vare de kontakter med återförsäljare som vi fick under resans gång har vi nu köpt in en pastöriseringsmaskin som förenklar vår glasstillverkning betydligt, säger Anders.

Så har du vägarna förbi Gränna, tveka inte att kika in hos Grenna Glass och ta del av deras Italien-inspirerade glassortiment.

”Tack vare de kontakter med återförsäljare som vi fick under resans gång har vi nu köpt in en pastöriseringsmaskin som förenklar vår glasstillverkning betydligt” -Anders Ahlenius, ägare Grenna Glass AB