Li Vess - EEN Jönköping

Li Vess

Datum:22 januari, 2015 Kategori:

Made in Italy

Kläddesignföretaget Li Vess tog hjälp av Enterprise Europe Network för att hitta tillverkare i Italien.

Li Vess är ett high end fashion-klädmärke som tillverkar damkläder i naturmaterial som ull, silke och kashmir. Deras ambition är att designa kläder till kvinnor som vill klä sig elegant i plagg som tillverkats i Italien. En viktig del i produktionen är kvalitet när det gäller sömnad, material och passform, därför fokuserar de på att samarbeta med de bästa skräddarna i Italien.

Inför lanseringen av sin senaste kollektion reste Li Vess till Italien och fick då hjälp av Enterprise Europe Network att träffa de allra bästa tillverkarna. Vi fick hjälp att hitta fabriker i Florens – sådant som annars hade varit som att leta efter en nål i en höstack för oss, säger Linda von Essen Sylvén, VD på Li Vess.

 Enterprise Europe Network ordnade möten med leverantörer som presenterade vad de hade att erbjuda. Bland annat besökte de fabriken som tillverkar väskor åt Prada, och de ville gärna samarbeta med Li Vess. De träffade även en tillverkare av ytterplagg som nu har tillverkat en jacka som kommer finnas med i Li Vess kommande kollektion.

-Tack vare Enterprise Europe Network har vi hittat minst två italienska tillverkare som vi redan har inlett ett samarbete med vid lanseringen av vår klädkollektion. 

Linda von Essen Sylvén, VD på Li Vess.