Nöbble Gård - EEN Jönköping

Nöbble Gård

Datum:22 januari, 2015 Kategori:

Småländsk rapsolja med ”medelhavstouch”

Samarbetet med Enterprise Europe Network har varit toppenbra! De har hjälpt oss att hitta italienska leverantörer av citronolja och lakrits till våra rapsoljor, säger Veronica Svenzén, ägare Nöbble Gård.

Nöbble Gård är ett familjeägt lantbruksföretag som bedriver ett antal verksamhetsgrenar med fokus på hållbarhet och ekologiska produkter. Olika intressen i familjen har gjort att gården har olika verksamhetsgrenar. Utöver att leverera ekomjölk till Arla finns även maskinentreprenad med både skogs- och lantmaskiner. Sedan 2005 levererar gården även vindkraftsel till Eon, som en del i familjens miljötänk. 2008 började de odla och sälja egen kallpressad rapsolja.En del av oljan smaksätts med timjan, vitlök och rosépeppar som tillsammans blir lagom kryddig och aromrik. En frisk och naturlig smak blir det av ekologiska citroner från Italien och det är här hjälpen från Enterprise Europe Network kommer in i bilden.

För att minska antalet mellanhänder i produktionskedjan fick företaget hjälp av Enterprise Europe Network att hitta en direktleverantör av ekologisk citronolja i södra Italien. En annan spännande smaksättning till oljan är lakrits och där fick man även, med hjälp av Enterprise Europe Network kontakt med en lakritsgård i Italien som kunde leverera ekologisk lakrits direkt till Nöbble gård.

-Det är inte alltid lätt att göra affärer utomlands men med hjälp av Enterprise Europe Network blir resan avsevärt mycket enklare.

Veronica Svenzén, ägare Nöbble Gård.