Rojos Bageri - EEN Jönköping

Rojos Bageri

Datum:22 januari, 2015 Kategori:

Polsk maskin knäcker ägg i Vrigstad

En polsk äggknäckningsmaskin gör att bageriet Rojos AB i Vrigstad kan baka fler kakor och erbjuda personalen en bättre arbetsmiljö.

– Utan Enterprise Europe Networks service och stöd hade vi troligtvis aldrig köpt maskinen, säger Cecilia Johansson, VD på Rojos.

Framgångskonceptet för det småländska bageriet Rojos har varit att baka manuellt med bra råvaror och utan extra tillsatser. Ett exempel är att bageriet inte velat göra som många av konkurrenterna och byta ut riktiga ägg mot äggpulver eller äggmassa. Att knäcka ägg för hand innebar samtidigt en del problem som måste lösas. Till exempel var det både tidskrävande och arbetsbelastande för medarbetarna. Lösningen fanns på en polsk hemsida som sålde äggknäckningsmaskiner. Tyvärr blev det inte lika enkelt att köpa maskinen som man hoppats. Det polska företaget kunde varken ge någon offert eller garanti på engelska och dessutom önskade de förskottsbetalning på hela köpet. Rojos kontaktade Enterprise Europe Network i Jönköping som via sina polska kollegor kunde hjälpa till med alla praktiska detaljer så att köpet kunde bli av.

– Äggknäckningsmaskinen fungerar utmärkt! Den har verkligen effektiviserat vårt arbete och förbättrat arbetsmiljön.

Cecilia Johansson, VD Rojos