Gisle Innovations - EEN Jönköping

Gisle Innovations

Datum:12 februari, 2015 Kategori:

Schweizisk teknik till svenska solfångare

Gisle Innovations AB är ett nytänkande företag med innovativa idéer för solpanelsprodukter. Företaget startades och drivs av Bert-Inge Augustsson. För att de skulle kunna vidareutveckla sina produkter och bli mer kända internationellt har de tagit hjälp av Enterprise Europe Network som blivit länken till nya affärs- och teknikpartners i Europa.

Under drygt en vecka gjorde Bert-Inge flera stopp hos företag i Tyskland, Schweiz och Italien där han fick möjlighet att med egna ögon se hur de tillverkar sina solpaneler i fabrik.

– Jag blev förvånad över att företagen var så öppna och tillmötesgående med att visa mig sin avancerade teknik. Det har gett mig en kunskapsbas som kommer vara mycket användbar i framtiden, säger Bert-Inge.

Som ett konkret resultat av resan har Gisle Innovations startat ett teknikutbyte med ett schweiziskt företag, vilket kommer att ge input till deras produktutveckling.

Resan gav Bert-Inge mycket ny kunskap om avancerade tekniker inom solpanelstillverkning men framförallt fick han nya affärskontakter som han tror och hoppas kan leda till konkreta samarbeten, det vill säga en väg ut på den europeiska marknaden.

Att planera och genomföra en sådan här resa kräver mycket tid. Enterprise Europe Network hjälpte mig med både kontakter och planering.


Bert-Inge Augustsson, VD Gisle Innovations