Solbacka Rundstavsfabrik - EEN Jönköping

Solbacka Rundstavsfabrik

Datum:15 februari, 2016 Kategori:

Polskt samarbete ger nya kunder

Enterprise Europe Network (EEN) hjälpte Solbacka Rundstavsfabrik att hitta en polsk tillverkare av borsthuvuden vilket resulterade i att de idag kan sälja kvastar till sina kunder.

Solbacka Rundstavsfabrik har under drygt 60 år tillverkat rundstavar av hög kvalité i sina produktionslokaler i Ölmstad. Rundstaven utformas enligt kundens egna önskemål och har ett brett användningsområde och ofta blir den ett skaft till en kvast, borste eller annat redskap. Men den skulle även kunna bli en del av en möbel, trappräcke eller varför inte en trumpinne?

När Solbacka Rundstavsfabrik deltog i Träcentrums coachningsprojekt inom Träregion Småland utvecklades idén att ta fram och erbjuda, inte bara skaften utan hela kvastar till kunderna. Men det som saknades var borsthuvuden. Tillsammans med Träcentrum diskuterade företagets ägare Magnus & Samuel Jansson möjligheten att hitta en lämplig tillverkare av borsthuvuden i Baltikum eller Polen. Träcentrum insåg då att detta var något som EEN kunde hjälpa till med.

Arbetet med att hitta en tillverkare till Solbacka Rundstavsfabrik rullade snabbt igång och efter att ha specificerat hur borsthuvudet skulle se ut kontaktades EEN-kontoren i respektive land.

– Det dröjde inte länge innan flera förslag och kontakter till lämpliga tillverkare började ramla in, säger Magnus Jansson, delägare Solbacka Rundstavsfabrik AB. Vi fick gallra lite men många förslag var riktigt bra, fortsätter han.

Det visade sig att de som passade bäst var ett polskt företag som efter en del kontakt kunde leverera precis de borsthuvuden som eftersöktes och tillsammas med Solbacka Rundstavsfabriks egentillverkade skaft hade de nu den kompletta kvast de sökt efter.

– Vi har precis inlett ett nytt samarbete med en kund som köper våra kvastar så vi är mycket glada över att ha knutit kontakt med denna polska tillverkare, avslutar Magnus Jansson.

Vi har precis inlett ett nytt samarbete med en kund som köper våra kvastar så vi är mycket glada över att ha knutit kontakt med denna polska tillverkare – Magnus & Samuel Jansson, ägare Solbacka Rundstavsfabrik AB.