Wing Plast - EEN Jönköping

Wing Plast

Datum:17 februari, 2016 Kategori:

Innovativ byxa ökar patienters trygghet

Att känna sig bekväm i en obekväm situation, det är syftet med undersökningsbyxan Smart Cover som undersköterskorna Britt-Marie och Kristina konstruerat och utvecklat.  Byxan är en innovation inom vården som kommer öka patienters integritet vid intima undersökningar.

Det Smålands baserade företaget Wing Plast AB tillhandahåller förstklassiga medicintekniska produkter. De fick som uppgift att lansera Smart Cover byxan på marknaden, men insåg snabbt att man behövde hitta en tillverkare. Tillsammans med EEN började de söka efter duktiga tillverkare av medicinska engångsartiklar i ett så kallat ”non-woven” material, som dessutom skulle vara miljövänligt.

– Våra kunder visade tidigt ett stort intresse för att köpa Smart Cover byxan, så vi behövde snabbt hitta en tillverkare. Just därför är väldigt tacksamma över att EEN kunde hjälpa oss att ta fram kontakter, säger Eddie Dieck försäljningsansvarig på Wing Plast AB.

En av de första kontakterna som förmedlades via EEN till Wing Plast AB var ett turkiskt företag som tillverkade liknande produkter och de kunde snabbt ta fram prover. Dessa utvecklades så småningom till en färdig produkt som levererades till Wing Plast. Smart Cover byxan finns därmed på marknaden sedan början av året och bidrar till att patienter känner sig tryggare.

Med hjälp av Enterprise Europe Network (EEN) fick vi snabbt tag i en tillverkare och kunde lansera produkten på marknaden, säger Eddie Dieck, försäljningsansvarig på Wing Plast AB.