Finalister Årets internationella utmanare - EEN Jönköping

Finalister Årets internationella utmanare

Enterprise Europe Network delar ut priset ”Årets internationella utmanare” på Jönköpingsgalan 2019 den 23 februari. Nu avslöjar vi de tre finalbidragen!

Priset delas ut till det företag (max 250 anställda) som har en långsiktig internationell strategi och som har ökat sin närvaro internationellt genom att utmana sig själva, eller andra.

De tre finalbidragen till Årets internationella utmanare är:

Foto: Jönköpingsgalan

Folk & Form

”Folk & Form är designbyrån i Vetlanda som genom att bidra med sitt starka svenska designarv tilltalar och attraherar kunder långt utanför Sveriges gränser. På kort tid och i tuff konkurrens har de fått möjligheten att arbeta med flera uppdrag på den kinesiska marknaden. Folk & Form bygger sitt företag med ett nätverk av kompetenser och skapar på så vis möjligheter för sig själv som mindre byrå att erbjuda ett brett spektrum av tjänster både nationellt och internationellt.”

Foto: Jönköpingsgalan

Svenska Lager SLAB AB

”Svenska Lager lyfter in hållbarhet i en traditionell bransch. Den innovativa kombinationen av däcktvätt, ställage och lyfthjälpmedel tar däckförvaring och hjulhantering till nya höjder. Med produkter som minskar kemikalieanvändning och som främjar däckarbetarnas arbetsmiljö har företaget börjat ställa om ett etablerat arbetssätt i hela Europa. Idag levererar Svenska Lager sina system till flera länder och har på kort tid kraftigt ökat så väl omsättning som exportandel.”

Foto: Jönköpingsgalan

Dia System AB

”Dia System är Huskvarnaföretaget med passion för klinisk kemi som bland annat säljer reagens för detektering av droger. Med spetskunskap, lång erfarenhet och en smart strategi kring immateriella rättigheter har företaget lyckats bli en betydande spelare på den internationella arenan. Med kunder över hela världen utmanar det lilla företaget både sig själva och marknaden dagligen. ”

På Jönköpingsgalan 2018 delades priset ut till EV Charge Partner