Finalister Årets internationella utmanare - EEN Jönköping

Finalister Årets internationella utmanare

Enterprise Europe Network delar ut priset ”Årets internationella utmanare” på Jönköpingsgalan 2018 den 21 april. Nu avslöjar vi de tre finalbidragen.

Priset delas ut till det företag (max 250 anställda) som har en långsiktig internationell strategi och som har ökat sin närvaro internationellt genom att utmana sig själva, eller andra.

De tre finalbidragen till Årets internationella utmanare är:

Finalist nr 1: EV Charge Partner Sweden AB

EV Charge Partner är ett snabbväxande företag med spjutspetskompetens inom support, service och konfiguration av laddare till elfordon. Med sina innovativa och unika tjänster har Gnosjöföretaget blivit en central svensk aktör som gett stort eko runt om i Europa. Deras kompetens efterfrågas i många länder och man har startat dotterbolag i Polen för att komma ännu närmare den europeiska marknaden. EV Charge Partner befinner sig mitt i den heta elbilsmarknaden och laddar för nästa utmaning.

Finalist nr 2: Svenska Lager SLAB AB

Svenska Lager tar ställage och lyfthjälpmedel för däckförvaring och hjulhantering till nya höjder och utmanar tankesättet i en traditionell bransch. Med däckarbetarnas hälsa i fokus, minskad miljöpåverkan och ökad effektivitet som säljargument har man revolutionerat den svenska marknaden och framgångsrikt bearbetat flertalet europeiska länder. Idag levererar man sina system till bland annat BMW, Mercedes och Volkswagen och satsar på att bli det självklara valet i vinterländer.

Finalist nr 3: AB O.H. Sjögren

O.H. Sjögren i Tranås är en av landets äldsta möbelfabriker som tillverkar traditionella märken som Carl Malmsten och Josef Frank, samtidigt som man utvecklar nya innovativa möbler. Seat Up – den patenterade fåtöljen som bokstavligen hjälper dig upp, har blivit en försäljningssuccé i Sverige. Den unika funktionen röner även stor framgång i Norge där den blivit det självklara valet för landets hjälpmedelscentraler. O.H. Sjögrens Seat Up lyfter företaget ut på nya marknader.

På Jönköpingsgalan 2017 vann Ehrlin Publishing AB som bland annat givit ut barnboken ”Kaninen som så gärna ville somna”. Boken såldes i 800,000 exemplar bara i Japan!